Inskolning

- För att vi vill ge vår hund bästa förutsättningarna att trivas på dagis/pensionat -


Innan du bestämmer dig för vilket dagis/pensionat du ska välja till din fyrfota älskling, så ska du givetvis åka runt och besöka olika ställen så att du väljer det bästa stället för just din hund.


Vi på Onsala Hund center tar gärna emot besökare men vi vill att besöken skall ske utan att ni tar in er  hund/hundar på centret. Detta pga hygien regler.  Att ta med er hund in skapar även obalans hos de hundar som redan är på centret och kan även upplevas som stressande för er hund.  Ni får gärna ta mer er hund men ej ta med den in.

När ni kikat runt hos oss och bestämt er för att ni vill ha er hund på dagis hos oss alternativt pensionat så går det till enligt följande:

När det gäller er som vill ha hund på dagis är inskolning ett krav. Detta för att ge hunden bästa förutsättningarna att trivas och må bra här hos oss. När det gäller pensionats hundar så har vi inte det som krav MEN vi rekommenderar det. Ni måste själva göra bedömningen om ni anser att er hund skulle behöva en "mjuk" inskolning eller om den/dem fixar det ändå. 

Inskolningen är oftast mån-fre (går såklart att vara flexibel här)

De två första dagarna är man här med sin hund 1-1,5 timme. Man sitter i en av våra större boxar med sin hund,. Husse /matte får lite fika och er hund får ett ben/godis. Så hänger ni i boxen tillsammans och skapar en lugn och trygg miljö för hunden. Den ska vilja komma tillbaka. Jag kommer givetvis in kortare stunder till er under dessa dagar men då det är så mycket nytt för hunden att ta in ändå så vill jag inte belasta den för mycket med för mycket nya personer första dagarna. 

Dag 3 brukar husse/matte sitta i boxen men sin hund ca 2, 5 timmar. Här kommer vi in och interagerar mer med er hund. Här kan matte/husse även gå ur boxen korta stunder.

Dag 4 så kommer vi ut och möter er utanför centret, tar en promenad med er hund och då kan ni passa på att åka iväg en sväng. Sen går vi in med hunden och ni kommer tillbaka efter ca 2,5 timmar. Dag 5 så kommer ni in lämnar hunden och hämtar hunden efter max 4 timmar. Detta är grundupplägget men styrs såklart av individen och hur allting flyter på.

Inskolningen kostar 2000:- och är en engångskostnad. Den betalas direkt man väljer att boka in inskolningen, Faktura kommer på mail och betalning sker direkt via swish, när betalning inkommit bekräftas inskolningsplatsen via mail/sms.