KURSER


                  Anmäl dig via formuläret nedan! 

Skriv i meddelandet vilken kurs du vill gå och betala in anm avgiften i samband med anmälan. Inbet uppg får du vid anmälan. 

Skriv vilken kurs bet avser o ditt namn 
 
Bekräftelse på att du är anmäld kommer efter att betalning är gjord!


Väl mött!  SPECIALSÖK KONG RÖD CLASSIC GRUND

Tis 7/8 kl 17:30 specialsök röd kong kl 1530
4 tillfällen 2500 kr

Inga förkunskaper krävs

Specialsök är ett samlingsbegrepp för hundens arbete att söka efter och markera olika dofter. Det kan vara allt ifrån narkotika till kantarell eller något annat. Inom SBK Specialsök är det röd Kong Classic som hunden ska söka efter. Motiveringen till valet är att preparatet är det vanligaste träningsämnet inom tjänstehundsverksamhet med specialsök internationellt. Även i Sverige används det av många tjänstehundförare, bl.a. inom Försvarsmakten. 

 4 WEEKS OF HELL FORTSÄTTNING

4/11  kl 10:00-11:00
4 träffar 2000 kr

För dig som gått 6 weeks of hell grundkurs eller har god allmänlydnad på din hund. Vi fortsätter arbeta individanpassat och har konkreta mål under 4 v och vi lägger stor vikt vid stadga i de olika momenten. 
6 WEEKS OF HELL GRUNDKURS

MIN MEST OMTALADE OCH POPULÄRA KURS
2
6/9 kl. 18:00-19:00
 
6 träffar 2500 

Vi jobbar här med tydliga mål både individuella samt med en tydlig och strukturerad kursplan.1a träffen är teori utan hund. Här får ni även de uppsatta målen skriftligt som vi kommer att jobba emot. Så ni har tydliga mål att jobba hemma med. Ni kommer få läxa vecka för vecka efter varje träff som ni ska redovisa för mig i en gemensam messenger grupp vi har för just er kurs. Den är till för att ni ska kunna ställa frågor till mig under veckorna som går när ni är hemma och tränar för att kunna utvecklas på bästa sätt och inte köra fast i er träning. Ni har då support av mig emellan träffarna. Gruppen är även nyttig för alla deltagare att lära av varandra.

Vi kommer vid träff 2 se över alla hundar för att kunna göra upp en plan för varje ekipage och se vilka individuella mål varje ekipage har. Vi kollar över var ni ligger redan här mot de uppsatta målen och ni får en skriftlig bedömning med poäng på de momenten som ni vid sista träffen kommer att göra ett sluttest på för att kunna jämföra hur utvecklingen varit under kursens gång. Sluttestet är inget man behöver känna sig nervös över utan det är mer en vägledning för er hur ni ska fortsätta jobba vidare med er hund efter kursens slut och ett litet kvitto på hur er utveckling varit under dessa veckor. Ni får se det som en liten tävling mot er själv, var befann vi oss när i startade och var befinner vi oss nu?!

Det ska vara roligt och enkelt att ha hund! Hunden ska inte vara en belastning i vårat liv! Vi har generellt sett för bråttom att träna in olika moment, tricks mm så vi missar att lägga en stabil grund för hunden att stå på. När vi bygger hus börjar vi inte bygga taket...

En stabil grund är A och O för att hunden i förlängningen ska kunna fungera i vårat vardagliga liv och inte bli en belastning eller problem för hundägare eller för samhället. För mig är det viktigare att min hund kan vara passiv i olika miljöer, att den inte hoppar på mina gäster som kommer på besök och att den kan klarar av hundmöten än att den kan vacker tass eller spela död. Det ena behöver inte utesluta det andra men börjar vi i rätt ände med att få en trygg, lugn och harmonisk hund så blir det även lättare att träna in div moment.

När, var och hur ska jag belöna min hund?Hur får jag min hund att sluta dra I kopplet?Hur får jag bättre hundmöten?Hur vi får en stressad hund harmonisk och lugn så den fungerar i vardagen?Miljöträning med mera .Allt detta och självklart era egna önskemål kommer vi jobba med dessa veckor. Ni får personliga individanpassade dagliga läxor mån-fre som ni ska jobba med mellan träffarna för bästa resultat.

Det är tydlighet och fokus på hundägarens ledarskap jag jobbar med och att skapa en god relation mellan hund och förare. Jag jobbar med individen! Min filosofi är att helt prestigelöst hålla mina kurser där varje ekipage ska få just den hjälp de behöver. Inget ekipage är den andra lik och alla har olika förutsättningar osv och det är såklart helt okej, men därför måste jag även anpassa alla övningar mm för varje ekipage. Fokus på vardagslydnad, relation mellan dig och din hund, hur du lär dig läsa din hunds kroppsspråk och beteende så du själv lär känna din hund på riktig mm.
Jag fokuserar på individens utvecklings områden. Det som var och en behöver hjälp med! Att hitta lösningar för varje enskilt ekipage är målet så alla får ut maximalt av kursen!!SPÅRKURS IGP

INTRO/GRUND


8/10
kl 16:30-18:00

1 tillfälle 
500 kr inga förkunskaper krävs

Vi lär in grunderna i hur man lägger närings spår (IGP). Vi kommer att spåra på åker samt jord. Oavsett om man kör IGP eller inte har man nytta av det sättet att spåra då man lär hunden att vara noggrann, metodisk och vi jobbar med att få hunden bli mer uthållig i spårarbetet. Spår tränas på fält, precis som i tävling, och hunden ska ha ett lugnt tempo, djup nos, hög noggrannhet och ett intensivt doftintresse


Kantarellsök
intro 

Ni får grundläggande kunsksap om hur ni tränar er hund att hitta skogens guld!

1 träffar 700 kr 


6 WEEKS OF HELL FORTSÄTTNING


kl 
6 träffar 2500 kr

För dig som gått 8 weeks of hell grundkurs eller har god allmänlydnad på din hund. Vi fortsätter arbeta individanpassat och har konkreta mål under 6 v och vi lägger stor vikt vid stadga i de olika momenten. 


                                                                                 Valpkurs 6 weeks of hell

21/10
kl 11:00-12:00 
6 träffar 2500 kr
från 12v-6 mån 

Vi fokuserar på bla stadga, miljöträning,socialträning, passivitet och grunder såsom sitt, stanna kvar, inkallning, kontakt, mentalstimulans och följsamthet.


Det viktigaste för dig och din valp är er relation och att valpen ska bli trygg och balanserad inte att lära den så mycket olika tricks och konster vilket många ggr enbart skapar stress hos din valp. Här lär vi in grunderna hos valpen i lugn och ro och ser till att grunden läggs på rätt sätt och att det blir befäst utan att skapa stress och press hos valpen.

 


 
Tävlingskurs
startklass lydnad 

15/10 , kl 16:30-17:30

5 tillfällen

2300:-